2012. október 3.

Mandulás rizstej házilag

Hozzávalók 1,5 literhez

1,6 liter víz
5 dkg kókuszreszelék vagy kókusztejpor
5 dkg héj nélküli mandula (ha héjas a mandulánk, forrásban lévő vízbe tesszük egy percre, majd hideg víz alá és könnyen lejön róla)
4 ek rizs

A rizst 6 órára beáztatjuk, az utolsú két órára hozzátesszük a mandulát is. Beletesszük a gépbe a kókusszal együtt, majd miután elkészült (nálunk ez 26 perc) vaníliával és egy nagy fakanálnyi mézzel ízesítjük.

Ha nincs gépünk, akkor nem áztatunk. Először a kókuszt és mandulát tesszük bele egy liter vízbe, és főzzük össze 10 percig, majd a rizzsel és a vaníliával együt még fél órán át, gyakori kevergetés mellett. A végén botmixerrel 10 percig turmixoljuk (nem folyamatosan, nehogy leégjen a mixer motorja) és mézzel édesítjük, illetve felöntjük a kellő mennyiségű tiszta vízzel, hogy kb másfél liter legyen a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése