2012. március 11.

Tejmentes tejföl magokból

Mindenképp ki fogom próbálni az alábbi receptet, amint egy szusszanásnyi időm lesz örögmozgó kisasszony mellet. Az eredetit itt találjátok.

Finom magtejföl készíthető olajos magvakból is.
Én most próbáltam először, és kellemesen csalódtam benne. Az íze ugyan nem olyan, mint az eredeti tejfölnek, viszont funkciójában ugyanúgy használható.
Ízesítése egyénfüggő, kísérletezz bátran.
Hozzávalók:
1 csésze olajos mag, melyet előzetesen néhány órára beáztattunk (napraforgó mag, mandula, kesudió – én ezeket használtam, de lehet bármilyen olajos mag, pl. dió is – keverve vagy önmagukban), kevés víz,
ízesítés ízlés szerint: pl. himalaya só, citromlé, piciny fokhagyma
Elkészítés:
A magokat és a vizet turmixgépbe tesszük, és magas fokozaton addig turmixoljuk, míg az állag egészen selymes nem lesz. Ezt követően ízesítjük ízlés szerint a fent felsorolt ízesítőkkel, a citromlével (nem bolti!) lehet kicsit utánozni a tejföl savanyú ízét, a só kiemeli az ízét, fokhagymát pedig akkor tegyél bele, ha mondjuk salátaöntetnek kívánod felhasználni.
Salátaöntetként való felhasználás során tehetsz bele tetszés szerinti fűszert: pl. kaprot, petrezselymet … stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése