50 dkg sertéskaraj
3 ek liszt liszt (ha elhagyjuk, gluténmentessé válik a recept, úgy is működik)
1,5 dl langyos víz
3 ek kukoricakeményítő
200 g corn flakes ( a Kellog's tejmentes)
olaj
A felszelt karajt átmosom, kiklpofolom és besózom. A langyos vízben a 3 púpozott evőkanál kukoricakeményítőt habverővel felverem, akkor jó, ha nincs benne csomó és az állaga a felvert tojásfehérjére hasonlít, vagyis nagyjából "megáll" egy helyben. Ha nem okoz gondot a glutén, kikészítem a lisztet is, illetve egy kis zacskóban apróra töröm a kukoricapelyhet - ez kiváló móka a kisebbeknek, így én Hargitára szoktam bízni, profi morzsoló már!
Az előkészített húsokat megforgatom lisztben, majd megkenem a keményítős krémmel, majd beleforgatom az apróra tört kukoricapehelybe. Olajban 3-3 perc alatt mindkét oldalát megsütöm, majd papíron lecsepegtetm a felesleget. Sütés előtt és után (nem baj, ha a pehely nem egybefüggően fedi):
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése