2012. november 25.

A laktózról

Tegnap már felmerült egy fél mondat erejéig, hogy nem csak a tejtermékek tartalmazhatnak laktózt, hanem:

GYÓGYSZEREK - a gyógyszerész ebben biztosan tud segíteni, mert a dobozra kötelező rávezetni a legminimálisabb laktóztartalmat is. Ami külön fontos az allergiás állapotokban, hogy a bélgyulladások kezelésére sok esetben elrendelt probiotikumok jelentős része laktóztartalmú.

HÜVELYESEK, KÁPOSZTA - úgynevezett másodlagos laktózintolerancia az általuk kifejtett hatás, ugyanis a laktózhoz nagyon hasonló tüneteket generálnak az arra érzékenyekben.

2 megjegyzés:

  1. Igen, a zöldségekkel mi is megszívtuk, mire valaki tapasztalt felvilágosított :/
    Azt figyeled, hogy lassacskán rájönnek a gyártók az igényekre? Kis lépés, de bizalomgerjesztő - laktózmentes kakaót hozott forgalomba a Mizo. Ha így haladunk, még a végén elterjednek a laktózmentes tejtermékek is :)

    VálaszTörlés
  2. szia, vegagyereknél olvastam a bejegyzésed, úgy látom hasonló cipőben járunk, kár, hogy annyira nem aktív a blogod.

    VálaszTörlés