2011. szeptember 27.

Hamis túrógombóc

Szőke Krisztina: Tej-, tojás-, és szójamentes ételek recepteskönyvéből fogok holnap főzni.


Hamis túrógombóc kölesből


A kölest éjszakára beáztatom.
Kókusztejporból gyenge kókusztejet készítek és 15 dkg kölest lassú tűzön puhára főzök benne. Teljesen el kell főnie a levét és túró állagúnak lennie. Ha kihűlt, hozzáadom egy fél citrom reszelt héját és levét, valamint 4-5 evőkanál lisztet és 2 evőkanál grízt. Jól összekavarom, ha nagyon ragad, adok még hozzá lisztet.
Lisztes kézzel kicsi gombócokat formálok belőle, hogy könnyebben átfőjön és forrásban lévő vízbe dobom. Amikor feljönnek a víz tetejére, még pár másodpercig főzöm, majd kiszedem és a pirított zsemlemorzsában megforgatom. Baracklekvárral vagy fahéjas porcukorral tálalom.
(Pirított zsemlemorzsa: kevés olajon megpirítom, majd leveszem a tűzről és 2 evőkanál cukrot és fahéjat ízlés szerint hozzákeverek.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése