Szilvás-meggyes gesztenyetorta
Emígyen:
2 dl szilvalé
15 dkg xilit
reszelt vaníliarúd ízlés szerint
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna (ezt kihagytam így nehezebbe sült meg és nem jött fel annyira a piskóta, de még így is 3 részre lehetett vágni )
6 ek étolaj
A szilvalevet habverővel habosra vertem, beletettem mindent és 20 percig kevertem.
fedőszósz:
1 csomag tejmentes dr Oetker vaníliapuding
6 ek hajdinapor 2,5 dl vízzel összekeverve
4 ek xilit a pudingporhoz keverve
1 cs gesztenyemassza összetördelve és melegében a pudinghoz keverve
töltőszósz:
1 üveg házi, kimagozott, felnégyelt meggybefőtt a levében megfőzve
4 ek kukoricakeményítő
1 kk fahéj
A
tortalapot 30 percig sütöttem 180 fokon, kihűlést követően felszeltem.
Az elő emeletet gesztenyével kentem meg, a másodikat gesztenyével és
meggyel. A tetejét és az oldalait is beborítottam a maradék
gesztenyekrémmel, majd karikára vágott banánnal körberaktam az oldalát
és a szélét is. Került rá marcipánfigura (Süsü a sárkány) és gyertya
is. A fújást már gyakoroltuk jó előre, a kisasszony ugyanis furulyázik! (Ennek ellenére a banánok úgy elvonták a figyelmét, hogy le se tojta a gyertyát.)
ez a torta a nagy családi ünnepre készült:
A
születésnapjának napján a férjemmel ketten köszöntettük, akkor őszilében főtt
zabkorpát tettem homokozóformába, majd ki az erkélyre, kiborítva lett
belőle pici torta egy gyertyával nagy sikere volt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése